Recepten

Tonijnegels

Saupiquet product : Stukjes tonijn in eigen nat 160g
4 Personen
Voorgerecht
Koud opdienen
Lage kostprijs
Gemakkelijk
15min
-
Ingredienten
1 x stukjes tonijn in eigen nat 160g
2 avocado’s
½ citroen
salade
1 tube mayonaise
8 droge rozijnen
8 peperbolletje
Bereiding

Laat de tonijn uitlekken. Maak de salade schoon, was en zwier droog.  Snijd de avocado’s in twee, haal er voorzichtig het vruchtvlees en de steen uit. Smeer de avocadokwartjes in met het sap van de ½ citroen.

Smeer met de rug van een koffielepeltje een fijn laagje mayonaise op 3/4 van elke avocado. Houd de top vrij, want dat wordt de snuit van de egel! 

Verbrokkel de tonijn in grove stukjes en leg deze op het mayonaiselaagje. Zo creëer je de illusie van de stekelachtige huid van een egel. 

Eens de kinderen deze delicate missie achter de rug hebben, plaats dan twee peperbolletjes op de kop: dat zijn de oogjes. 

Gebruik een beetje van de olijfolie die u opgevangen hebt samen met wat azijn om de salade op smaak te brengen. 

Leg op een bord en plaats er de tonijnegels bovenop.

Bestrooi met enkele droge rozijnen. 

Smakelijk!