Meer over tonijn
Saupiquet gebruikt voor zijn conserven de Skipjack (Katsuwonus pelamis))
Deze tonijnsoort (Thunnus thynnus) wordt over het algemeen niet verwerkt in conserven. Saupiquet gebruikt er dus ook geen in zijn bereidingen. Rode tonijn vind je vooral op de menukaart van Japanse restaurants en in viswinkels.
De tonijn wordt gevist in de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan.
De belangrijkste vismethode die Saupiquet gebruikt, is die met het draaiende sleepnet. Met deze techniek kan de vis in volle zee gevangen worden door ze aan de oppervlakte met een net te omsingelen.
Op basis van de informatie op uw blikje kunt u op deze website heel wat informatie vinden. Zoals de vissoort, de oceaan waarin deze werd gevangen, de FAO visserijzone, de naam van de vissersboot, de vlag waaronder hij vaart, de periode waarin de vis gevangen werd en de gebruikte vistechniek.
U vindt het antwoord op de verpakking van uw product.
De op uw blik vermelde datum vermeldt “Bij voorkeur te verbruiken voor…” Het gaat dus om een Limietdatum voor Optimale Consumptie. Dat betekent dat het product nog steeds veilig kan geconsumeerd worden na deze datum (indien het blik zichtbaar in goede staat verkeert en niet opgebold is). Alleen garanderen wij na het verstrijken van de Limietdatum voor optimale Consumptie niet langer de optimale organoleptische kwaliteiten.
Meer over makreel
Saupiquet gebruikt voor zijn makreel in blik de makreelsoort Scomber scombrus.
Onze makreel wordt gevist in de Noordatlantische Oceaan.
Onze makreel wordt gevist met trawlnetten. Een trawlnet heeft de vorm van een kegel en wordt door één of twee boten voortgesleept.
Meer over sardines
Saupiquet gebruikt voor de sardines in conserven de Sardina pilchardus walbaum.
De sardines worden gevist in de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee.
De sardines worden gevist met trawlnetten of met draaiende sleepnetten
Over milieu & gezondheid
Saupiquet steunt en respecteert bij de tonijnvangst de verbintenissen van internationale organisaties die ijveren voor duurzame ontwikkeling zoals Dolphin Safe en ISSF; en gebruikt voornamelijk makreel uit MSC gecertifieerde visgronden.
Saupiquet gebruikt enkel vis die in het wild gevangen wordt (tonijn makreel sardines).
Wij kunnen uiteraard niet al onze beroepsgeheimen verklappen maar vermelden wel dat we altijd de voorrang geven aan natuurlijke aroma's. In enkele uitzonderlijke gevallen zijn we omwille van de technische vereisten of de productieprocessen genoodzaakt om niet-natuurlijke aroma's te gebruiken.
Om te beginnen wijzen wij U erop dat vis op zich een allergeen is. Voor andere allergenen vindt u op deze website per product de lijst met ingrediënten.
Wij voegen geen bewaarmiddelen toe aan onze conserven. De sterilisatie (doorgedreven thermische behandeling) volstaat om alle voor uw gezondheid schadelijke micro-organismen en microben te vernietigen. Daardoor hebben deze producten gedurende de voorziene bewaarperiode geen bewaarmiddelen nodig. De conserven zijn dus tot aan de opening van het blik veilige producten.
Onze conserven ondergaan een sterilisatieproces waarbij ze gedurende een bepaalde tijd opgewarmd worden tot meer dan 115°C. Daardoor is de vis in het eindproduct gekookt.
De Saupiquet recepten worden bewaard in conserven. Dat betekent dat het niet nodig is om de blikken voor de opening te bewaren in de koelkast. Het valt te verkiezen om ze te bewaren op een droge plaats bij omgevingstemperatuur, zoals in uw keukenkasten.
Wanneer conserven koud opgeslagen worden, kan het zijn dat de olie stolt of dat de vetstoffen in de vis migreren en witte klonters vormen. Ook in dat geval behoudt het product zijn kwaliteiten en blijft het geschikt voor consumptie.
Helemaal niet, integendeel. We laten vel op de visfilets met het oog op het behouden van bepaalde voedings- en organoleptische kwaliteiten.
Daarvoor hoeft u enkel de inhoud van het blik in een recipiënt te doen dat geschikt is voor gebruik in de microgolfoven, in een kookpot of een pan. U mag het blik in geen geval rechtstreeks in de microgolfoven plaatsen wegens het risico op ontploffing van uw materiaal.